blog placeholder

Deze viskoekjes heeft u binnen een record tijd klaar!
Binnen 20 minutjes zou u heerlijke koekjes op tafel kunnen zetten!

Viskoekjes

Ingredienten

-3 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet), fijngesneden
– 1 cm verse gemberwortel, geschild
– ¼ bos koriander, alleen de blaadjes
-2 tenen knoflook
– ¼ stengel sereh, buitenste bladeren verwijderd en kleingesneden
– 1 kleine groene chilipeper, zaadjes verwijderd
– 250 g scholfilet of een andere witte vissoort zoals wijting, gewassen
– 1 ei 2 el vissaus
– 4 sperziebonen, in dunne ringetjes gesneden
– ca 400 ml (bodem van 3 cm) maïsolie, om in te bakken
– Voor de dip 2 el sojasaus (Kikkoman) of tamari sojasaus (Yutaka)
– ½ el sesamolie
– Extra: keukenmachine, keukenpapier

1. Hak het citroenblad tot en met de chilipeper in de keukenmachine fijn. Doe de visfilet erbij en draai tot een gladde pasta.

2.  Laat ei en vissaus kort meedraaien. Haal het mengsel uit de keukenmachine en schep de sperziebonen erdoor.

3. Verhit de olie in een wok en laat hem niet te heet worden. Maak met twee eetlepels koekjes van het vismengsel en bak ze in ca 2 min aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. Meng de sojasaus met de sesamolie. Serveer de dip erbij.

TIP
Dit gerecht kun je aanvullen met gebakken basmatirijst. Kookt de rijst, laat licht afkoelen en bak op hoog vuur in 2 el maïsolie. Strooi er fijngesneden bosui overheen en geef venkel-muntsalade bij.