blog placeholder

U kent het wel.. Er komen mensen te gast en u moet een diner verzorgen. Wat nu? Hieronder zal ik heerlijke en gemakkelijke recepten geven in combinatie met bladerdeeg. Waarom juist bladerdeeg? Het heeft een heerlijke zachte smaak, die met veel verschillende ingrediënten heerlijk is.

Er zijn heerlijke en gemakkelijke rcepten te verzinnen met bladerdeeg.

Recept 1
Ingrediënten: Bladerdeeg van 10×10 cm, rode ui, feta
Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen snijdt u de rode ui en feta in kleine stukjes. U kunt ook kant en klare blokjes feta kopen. 
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en haal het aantal lapjes dat u nodig heeft uit de verpakking. De rest kunt u terug doen in de vriezer.
Laat de stukjes bladerdeeg even een beetje op temperatuur komen. Wanneer ze lichtelijk ontdooit zijn, kunt u ze vouwen. Maakt u een soort bakjes van het bladerdeeg. Verdeel hierin de stukjes ui en feta en schuif het in de oven.
Na ongeveer 15 minuten in de oven is het klaar en u heeft een overheerlijk voorgerecht!

Recept 2
Zie voorgaand recept. Nu kunt u eventueel stukjes gehakt, ui en champignons in het bladerdeeg doen. Ook een heerlijke combinatie. Het gehakt, de ui en champignons moet u even voorbakken in de pan. Giet eventueel vocht af, voordat u de vulling in de bladerdeegbakjes doet. Schuif de bakjes in de oven voor ongeveer 15 minuten en klaar is het recept!

Zo kunt u oneindig veel ingrediënten met bladerdeeg combineren en als voorgerecht serveren.

Zo zijn er ook veel recepten te vinden met bladerdeeg om als hoofdgerecht op de dienen. Denkt u maar eens aan voll au veau. Als u daarop zoekt krijgt u heerlijke recepten om als hoofdgerecht op te dienen.

Voll au veau is een beetje vergelijkbaar met ragout, om u een idee te geven. Toch zeer uniek van smaak o.a. door een uitgebreide bereiding (1,5 uur ongeveer).
voor 4 personen heeft u nodig: 2 kipfilets, +- 300 gram gehakt, 3 bouillonblokjes (bij voorkeur kippenbouillon), melk, room en bindmiddel.

Recept Voll au Veau (Hoofdgerecht, zeer machtig recept)

Maak van de 300 gram gehakt kleine gehaktballetjes. Snijdt de kipfilets en champignons in stukjes.
Doe ondertussen een 1/2 liter water in een pan met de bouillonblokjes. Breng dit aan de kook. Wanneer het kookt voegt u de gehaktballetjes en stukjes kipfilet toe. Nadat het 15 minuten heeft gekookt, moet u de melk (0,4 liter) en (0,5 liter) room toevoegen.
Roer dit goed door en laat het nog ongeveer 5 minuten koken. Voeg dan het bindmiddel toe. Maizena is hier uitstekend geschikt voor. Bij voorkeur met een zeefje erdoor heen roeren. Dan krijgt u minder klontjes. Wanneer u het goed doorgeroerd heeft, is het klaar en kunt u het serveren.

Voll au veau is heerlijk met bladerdeeg, maar u kunt er ook voor kiezen om er aardappels of aardappelkroketjes bij te serveren.

Eet smakelijk en veel kookplezier!