blog placeholder

Bij een vriendin heb ik een keer een heerlijke mexicaanse ovenschotel gegeten met tortilla chips. Het recept heb ik nog op een aantal puntjes aangepast. Ik maak deze schotel vaak als er mensen komen eten en ik verbaas me er vaak over dat de enorme schaal die ik op tafel heb gezet toch weer tot op de bodem op is gegaan. Het lijkt trouwens alsof het veel werk is, er zijn veel ingrediënten, maar dat valt erg mee.

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?
– Grote ui
– Twee teentjes knoflook
– 1 paprika
– 1 prei
– 1 courgette
– 1 potje witte bonen in tomatensaus
– eventueel 1 blikje maïs
– crème fraiche
– beetje yoghurt
– half zakje geraspte kaas
– tortillachips
– 350 gr gehakt

Kruiden
– 1 eetlepel komijn
– 1 eetlepel koriander
– 2 eetlepels tacokruiden
– zout en wat tabasco

Het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika en courgette in blokjes snijden, de prei in ringen.

In een wok (of andere grote pan) het gehakt rul maken. Voeg ook de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig is en het gehakt gaar, voeg je de rest van de groenten toe, behalve de bonen. De bonen voeg je iets later toe. Deze moet je voorzichtig omscheppen. Voeg als laatste de kruiden en wat druppels tabasco toe.

Vet een grote ovenschaal in. Doe het mengsel hierin. Schenk de crème fraiche, dun gemaakt met een beetje yoghurt, over het mengsel. Bedek dit vervolgens met tortilla chips. Als laatste strooi je de geraspte kaas over de chips.

Het gerecht moet nu even 5 à 10 minuten in de oven. Als de kaas goed gesmolten is, kan het eigenlijk de oven alweer uit.

Eet smakelijk!