Altijd maar blokjes kaas, worst en komkommer op tafel als er iemand jarig is, wordt op een gegeven moment wel erg saai. We willen ook weleens wat anders. Hier een paar leuke tips voor hapjes die je kunt gebruiken op een verjaardag of een feestje.
De recepten die ik je voorschotel zijn eigenlijk allemaal heel simpel te maken en ook heel erg lekker. Allemaal appart en origineel om voor te schotelen.
- Rookvlees rolletjes met roomkaas
- Stokbrood met pesto en brie
- Stokbrood met pesto en mozarella
- Stokbrood met zalm en creme fraiche en bieslook
Benodigheden voor deze avond zijn;
- Potje pesto
- Pakje brie
- Pakje rookvlees
- Pakje mozarella
- Pakje zalm
- 2 stokbroden kant en klaar of als je de voorgebakken uit de supermarkt mee neemt 2 verpakkingen mee (dan heb je er dus vier, je zult er eentje over houden waarmee je zelf kunt beslissen wat je er nog mee gaat doen)
- Roomkaas
- 1 Bakje creme fraiche
- klein beetje bieslook als gekruimeld in kruidenpotjes of vers uit de winkel (eigen keuze)
Rookvlees rolletjes met roomkaas
Haal de rookvlees uit de verpakking en leg ze gespreid voor je neer, smeer over de helft van het rookvlees de roomkaas en rol het vlees op. Doe dit tot het pakje rookvlees op is.
Stokbrood met pesto en brie
Het klinkt een rare combinatie maar het is daadwerkelijk echt heel lekker. Het stokbrood snijd je door de midden, of bij de voorgebakken neem je één van de twee stokbroodjes.
Het stokbrood in kleine sneetjes snijden en op zo’n sneetje smeer je een klein beetje pesto.
De brie snij je in kleine dunne plakjes en leg je op het stokbroodje.
Leg de stokbroodjes met pesto en brie een 5 a 10 minuten in de oven (In ieder geval tot de brie gesmolten is)
Stokbrood met pesto en mozarella
Je neemt de andere helft van het stokbrood of in het andere geval waarbij ze voorgebakken zijn een ander stokbrood. Ook deze in kleine sneetjes snijden en er een beetje pesto opsmeeren. Scheur een stukje van de Mozarella af en leg dat op het sneetje stokbrood. Dan zet je het een 10 minuten in de oven op een wat lagere stand, bijvoorbeeld 175graden.
Stokbrood met zalm, creme fraiche en een beetje bieslook
In dit geval heb je of nog een heel stokbrood over of twee losse stokbroodjes. Ook in dit geval snijd je het stokbrood in kleine sneetjes. Je smeert een laagje creme fraiche op het stokbroodje en daar leg je een plakje zalm overheen. In het midden van de zalm doe je een heel klein beetje creme fraiche om de bieslook op te leggen, zodat die blijft plakken.
Nu heb je stokbrood over, je kunt ervoor kiezen om één van de recepten een paar extra van te maken of het te bewaren. Het is natuurlijk geheel aan jezelf wat je wilt.
Wat je ook doet, hoe dan ook “Eet smakelijk”