Deze heerlijke macaroni gerecht met shoarma is een gerecht om je vingers bij af te likken 1maal een keer gegeten en je wil meer.
Het is een lekker pittig gerecht met veel smaak.
Ingredienten:
- 1 pak macaroni
- 500 gram shoarmavlees
- 2 uien en 2 teentjes knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 prei
- 250 gram champingnons (liefst kleine)
- 2a3 eetlepels ketjap manis
- 3 kleine blikjes tomaten puree
- 1 theelepel sambal
- peper en zout
Bereidingswijze:
Zet een ruime pan met water aan de kook.
De shoarma zonder olie of boter in een grote wok of diepe braadpan gaar bakken op middelvuur
(de shorama bevat zelf al veel vet dus zodoende is de olie niet nodig).
Versnipper de ui en de knoflook.
De paprika snijd je in reepjes en de pei ook.
De champignon doormidden snijden (indien het grote champignongs in 4-en snijden).
Wanneer het vlees gaar is zal het water ook wel koken daar dan de macaroni met zout indoenen op klein vuur gaarkoken.
Doe de ui en knoflook bij het vlees en roer alles om.
Daarna voeg je de paprika prei en champignons toe en goed omscheppen.
Voeg de 3 blikjes tomatenpuree toe met 1 theelepel sambal en goed doorscheppen.
Als laatst voeg je de ketjap met snufje peper en zout toe en goed doorroeren op klein vuur met de deksel op de pan laten staan tot de macaroni gaar is.
Wanneer de macaroni gaar is afgieten met koud water en daarna bij de shoarma schepje voor schepje bijvoegen en goed doorroeren.
het lekkerst is wanneer je alles zonder vuur met de deksel op de pan even laat doorgaren dan komen de smaken beter tot recht en word het vlees malser.
Eet smakelijk.