U kent het wel, u heeft een drukke dag gehad kwa werk, kinderen en andere bezigheden. En nu is de vraag wat gaan we eten? Dit is een recept die makkelijk, gezond en snel klaar is. Kinderen zijn dol op dit recept, zelfs de allerkleinste.
U kunt dit recept voor 2 – 4 – 6 – 8 personen maken.
u hoeft alleen de macaroni iets aan te passen en de tomatenpuree- tomatenketchup. De een eet namelijk meer dan de ander.
Het recept is gebaseerd op ongeveer 4 personen.
Wat heeft u nodig:
– een oven schaal
– een schaal om alles te mengen
– een pan om macaroni te koken
– vergiet
– een koekenpan/wok om de groentes etc. in de bakken
– pollepel
– scheutje olijfolie
– (vlugkokende is sneller) 2 koppen macaroni
– blikje smak van unox (2 als je voor meer kookt)
– zak roerbakgroente of groente die u in de koelkast heeft (zoals ui, cougette, paprika, tomaat etc. neem de groente die u en uw kinderen lekker vinden!)
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden (van bijv. verstegen)
– 3 blikjes tomatenpuree
– 6-8 eetlepels tomatenketchup
– zakje geraspe kaas
– peper en zout
* voorverwarm de oven op 180 graden
* Kook de macaroni zoals beschreven staat op de verpakking
* snijd de smak in blokjes ( en de ook de groente die u uit de koelkast gebruikt)
* doe een scheutje olijfolie in de koekenpan/wok en fruit de groente aan (als u tomaat gebruikt die als allerlaatste toevoegen). Als alle groente zacht en gaar zijn dan mag de smak en italiaanse kruiden erbij. Laat het even meebakken.
* Als de macaroni gaar is, dan kunt u het afgieten en daarna er een klein scheutje olijfolie doorheen doen (dit voorkomt dat alle pasta aan elkaar blijven plakken)
* Doe een grote schep macaroni in de schaal, wat tomatenpuree er doorheen, goed roeren totdat het verdeelt is over de macaroni, groente-smak, tomatenketchup beetje bij beetje toevoegen. Ga zo door tot alle macaroni, groente, smak, tomatenpuree en tomatenketchup op zijn
* als laatste doe je wat geraspe kaas er doorheen roeren
* schep het mengsel in een ovenschaal eventueel nog zout en peper naar smaak toevoegen en doe er nog een laagje geraspe kaas overheen, daardoor krijgt u zo’n overheerlijke krokante kaaslaagje.
* ongeveer 15 min in de oven en uw macaroni schotel is klaar.
Serveertip :
* Eet er een lekkere frisse salade bij van komkommer en tomaat met beetje peper – zout en olijfolie
* Maak een lekkere salade met ijsbergsla, perzik, pijnboompit, komkommer en een tuinkruidendressing