Zalm is een van die ingredienten waarvan je nooit weet waarmee je het moet combineren of hoe je het moet klaarmaken. Dit is een recept om je vingers bij af te likken!
Gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven.
Ingredienten:
- Zalm moten. bevroren of vers.
- Boursin cuisine.
- Droge witte wijn.
- Aluminium folie.
Bereiding:
- Zalmmoten laten ontdooien.
- Verpak de zalm in aluminiumfolie en giet er een scheutje droge witten wijn bij.
- Bovenop de zalm moet u een flinke lepel boursin cuisine scheppen. Maak het pakketje dicht, maar laat wel wat adem/luchtgaatjes open.
- Zorg dat het aluminium pakketje stevig genoeg is, 1 laagje is niet genoeg.
- Zet de zalmpakketjes in de oven en laat de zalm gaarstomen. De duur van de zalm kan verschillen. Verse zalm moet ongeveer zo’n 20 minuten, bevroren zal ongeveer 30 minuten.
- Controleer voor de zekerheid de bereidingswijze van de zalm op de verpakking of vraag het na bij de visboer!
- Haal de zalm voorzichtig uit de oven en pas op voor de hete stoom als u het pakketje openmaakt.
- Eet smakelijk
TIP: Heerlijk bij roerbakgroenten!