blog placeholder

De cheesecake is een lekker dessert, dat vaak gegeten wordt door de amerikanen. Het is de smakelijkste en meest perfecte manier om een maaltijd te beeindigen. Het is dan ook niet raar dat men nog steeds zo vaak (al vanaf het begin van romeinse tijd) in de keuken staan om zo’n amerikaans cheesecake te bereiden.
Je hebt verschillende recepten en verschillende ingrediënten voor het maken van de cheesecake. De meest voorkomend hoofdingrediënt is met roomkaas, soms wordt het ook gemaakt met hüttenkäse of ricotta kaas. Zo heb je ook verschillende smaken cheesecake, zoals chocolade cheesecake, bananen cheesecake. Maar het komt altijd op een heerlijk eindresultaat.

Gebruik deze simpele geheimpjes om een perfecte aarbeien-cheescake te maken.

Ingrediënten.

1 kop    bastognekoekjes kruimels
3 eetlepels   gesmolten boter
3 eetlepels   suiker
800 gram  zachte roomkaas (Philadelphia)              
1/2 kop   suiker
1 eetlepel   geraspte citroenschil
1 eetlepel citroensap
1 kop  zure room
3   eieren
1 eetlepel  maiszetmeel
1pak   bevroren aardbeien

 
1. Verwarm de oven op 165 graden.

2. Mix de bastognekruimels, het gesmolten boter en suiker. En druk het in het vormpje ( als bodem)

3. Bak dit voor ongeveer 10 min. Haal het uit de oven.

4. Zet de oven nu op 175 graden.

5. Zet de halve kop suiker, roomkaas, citroensap, geraspte citroenschil in 1 kom, en mix dit met een handmixer tot een mooi mengsel.

6. Voeg nu het zure room toe. En mix dit goed tot 1 geheel. Voeg ook de eiren 1 voor 1. Mix dit tot 1 geheel met een lage stand van de handmixer, tot de eieren helemaal 1 geheel zijn.

7. Giet dit geheel in het voorgebakken bodem( met de bastognekoekkruimels, boter en suiker)

8. Bak dit ongeveer 50 min. in de oven.

9. Laat de bevroren aardbeien ontdooien, en zorg ervoor dat ze droog uitgelekt zijn. Het aardbeiensap meng je met genoeg water ( het moet op ongeveer een halve kopje uitkomen) in een steelpan en laat dit koken. Hierbij voeg je de maiszetmeel tot in 1 geheel.

10. Blijf constant roeren tot het mengsel wordt gekookt en laat dit 1 min doorkoken. Laat het mengsel eventjes afkoelen en giet het daarna over de cheesecake. En spreid de aardbeien over de cake. Laat de cheesecake voor tenminste 4 uur in de koelkast en daarna kun je het serveren..

Eet smakelijk!