Een heerlijk hoofdgerecht voor in de lente!
Het is snel en leuk om te bereiden!
Asperges
Voor 4 personen
Energie per portie
– 315 kcal
– Eiwit 20 g
– Vet 20 g
– Koolhydraten 13 g
Ingredienten
– 40 dikke asperges (AA)
– 125 gr boerenboter
– 12-16 dikke plakken lamsham, op kamertempteratuur
– snuf zout
– evt foelie of nootmuskaat
– 8 henneeitjes, of 4 grote eieren, zachtgekookt
– 1 bos peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt
– dunne warme driehoekjes toast
– Extra: evt aspergekoker
1. Schil de asperges van top tot teen*, breek de onderste delen af. Kook of stoom ze 10 min in lichtgezouten water (evt in een aspergekoker). Laat ze 15 min rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek.
2. Smelt intussen de boter in een pannetje. Drapeer de hamop 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.
TIP
De schillen en stelen kun je verwerken in soep. Voor heldere aspergebouillon zet je ze op met 500 ml water (of bouillon). Breng aan de kook, laat kort trekken en druk door een zeef. Of laat de schillen mee trekken met kant en klare soep.