‘Luchtige’ appeltaart van eigen bodem met heerlijke hazelnoten en een verrassend krokante bodem
Ingrediënten: 125 gr. kristalsuiker, 125 gr. margarine, 200 gr. bloem, mespuntje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 3 zoetzure appels (bijv. pink lady), 3 eieren, 3 theelepels citroensap, 200 gr. fijngehakte hazelnoten, amandelschaafsel, 5 fijngehakte bastognekoeken, 1 eetlepel kaneel
Wat heb je nog meer nodig? Oven, springvorm Ø 24 cm, mengkom, garde (of mixer op laagste stand)
Voorbereidingen: schil de appels en snijd deze in vier parten (klokhuis verwijderen). Snijd de partjes in schijfjes (niet al te dik/dun). Bestrooi de appels met de kaneel, een klein beetje suiker en citroensap en zet deze in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 160 ˚C.
En dan? Doe de boter en 125 gram suiker in een kom en meng dit samen. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe, zorg ervoor dat het mensel luchtig blijft. Voeg vervolgens de vanillesuiker, bakpoeder en bloem door het mengsel tot het een glad geheel is. Bestrijk de binnenkant van de springvorm met boter en bestrooi de bodem met de fijngehakte bastognekoeken. Doe het beslag in de springvorm en voeg geleidelijk aan de hazelnoten en het amandelschaafsel toe zodat deze door het gehele beslag verdeeld zitten. Druk de appelschijfjes in het beslag en zet de springvorm in het midden van de oven. Bak de taart op 60 min. op 160 ˚C. Voor een leuk effect voor het serveren bestrooien met poedersuiker. Voor de echte liefhebbers mag een toefje slagroom natuurlijk niet ontbreken!
Eet smakelijk!