De zomer staat voor de deur en iedereen begint weer op zijn gewicht te letten. Een heerlijke, vooral gezonde schnitzel en we zullen er niet dik van worden.
– 100 g groenten o.a. bloemkool, erwtjes, worteltjes, bloemkool, prei,…
– Een half ei
– een mespuntje peper, zout en peterselie
– zonnebloemolie
– knoflookpoeder
– 1 broodje
– 2 eetlepels havermout
Nadat je de groente hebt schoongemaakt enven wassen en snijden. Daarna ze zachtjes koken in weinig water waar je een klein beetje zout hebt aan toegevoegd.
Het broodje weken we eventjes in warm water en daarna knijpen we dit weer uit.
Groenten afgieten. Dan mengen we het brood met de groenten, de kruiden, het ei en de havermout doen we er door. Zo verkrijgen we een vaste massa.
Uit deze vaste massa snijden we ronde schnitzels uit en bakken we deze in hete olie aan de 2 kanten.
Als eventueel bijgerecht kunnen we aardappel salade opdienen.
Bij deze eten we niet alleen gezond, maar vooral ook caloriearm.