Echte oer-Hollandse pannenkoeken! Heerlijk, maar de één houd niet van zoetigheid en de ander mist zijn groenten. Dit is een heerlijke variant op de zoete pannenkoek; groen van de groente maar toch met een vleugje zoetigheid.
Benodigdheden voor 4 personen;
Pannenkoeken:
- 200-250 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
Vulling:
- Zak verse bladspinazie in grove stukken
- Gesnipperde ui
- Handje rozijnen
- 1 grote peer of twee kleintjes, geschild en in stukjes
- Camembert in plakjes
- Vloeibare honing
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Bak flinterdunne pannenkoeken in een anti-aanbak koekenpak in een klontje boter. Houd de pannenkoeken warm op een bord bovenop een pan met licht kokend water. Eventueel kunnen de pannenkoeken al een dag van te voren gemaakt worden en opgewarmd worden in de magnetron wanneer ze gebruikt worden voor dit recept.
Voor de vulling moet eerst het gesnipperde uitje aangefruit worden in een koekenpan of wok. Voeg daarna de spinazie toe en blijf deze omscheppen tot de spinazie geslonken is. Voeg op het laatste moment de stukjes peer en rozijnen toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Leg voor ieder persoon twee warme pannenkoeken klaar en schep hier de vulling in. Zorg ervoor dat alleen één helft van de pannenkoek belegd is en dat de randen nog vrij zijn. Leg bovenop het mengsel een paar plakjes camembert en knijp royaal wat honing over de camembert. Vouw daarna de pannenkoeken dicht zodat je twee halve gevulde rondjes creëert. Leg één van de gevulde pannenkoeken in een beetje aan de zijkant van het bord en leg de tweede er loodrecht half overheen. Klaar is het gerecht om te serveren!