blog placeholder

Een lichte voedzame soep voor in de lente en de zomer. De soep wordt warm en niet heet geserveerd en kan als voorgerecht dienen, maar ook als maaltijd met heerlijk vers brood en een zomerse salade.

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Ingrediƫnten:
1 liter kippebouillon
6 eetlepels ongekookte rijst
2 eieren
sap van 1 citroen
zout
verse fijngehakte peterselie

Breng de kippebouillon aan de kook. Voeg dan de rijst toe en laat de rijst koken tot hij zacht is. (zie de gebruiksaanwijzing van de rijst). Voeg hier zout naar smaak toe, maar bedenk dat de bouillon ook al zout is.Klop de eieren en het citroensap in een kom. Voeg geleidelijk 100. ml. van de kippebouillon uit de soep aan het ei-citroen-mengsel toe, onder voortdurend roeren. Voeg dit mengsel weer geleidelijk toe aan de soep onder voortdurend roeren. De soep mag dan niet meer koken.Serveer de soep met versgebakken brood en garneer met de verse peterselie.

Kali Orexi = smakelijk eten

Avgolemonosaus

Lamsvlees met andijvie en avgolemonosaus

Griekse gehaktballetjes met avgolemonosaus

Gevulde courgettes met avgolemonosaus