blog placeholder

Ingrediënten en instructies voor het orgineel maken van een griekse gehaktschijf:

Benodigheden:

– 500 Gr. half om half gehakt

– Anderhalf teentje verse knoflook

– Oregano

– Komijn

– Takje verse peterselie

– Tijm

– Jong belegen kaas aan een stuk

– Kaas rasp

– Zout & 4 seizoenen peper

– Een ui

– Zoete paprika

– Een citroen

– scheutje olijf olie voor in te bakken

 

Het maken van de gehaktschijf:

Je begint met het aansnijden van de ui en het raspen van de kaas, het hoeft niet veel te zijn.. Gewoon een handje vol. Je doet de ui snipperen in hele kleine blokjes zodat je niet van die grote stukken in het gehakt krijgt. Dit leg je aan de kant, begin met het versnipperen van de peterselie en kneed dit heel goed onder het gehakt. Nu doe je de uienstukjes en de knoflook er ook onder kneden, (De knoflook moet wel eerst door de pers heen)

Dit maak je plat tot een soort pannenkoek en strooit zout en peper toe op smaak. Een snufje zoete rode paprika poeder, een klein snufje komijn want dit is heel sterk! Je strooit nu ook wat oregano en tijm over het gehakt. Je knijpt een beetje citroen sap over het gehakt en als laatste pas de geraspte kaas! Dit werkt namelijk als een soort lijm voor het gehakt. Gebruik niet te veel want kaas is overheersend, juist genoeg om het te laten kleven. Ga nu heel hard kneden zodat alles goed verdeelt is.. En maak allemaal bolletjes van het gehakt zo groot als je ze wilt hebben, gooi nu het gehakt een paar keer op het aanrecht of op je hand zodat de lucht er goed uit is! Er mag géén lucht meer achterblijven. Nu duw je de gehaktballen mooi plat tot schijven, doe een scheutje olijf olie in de pan en bakken maar!

Het zal de eerste keer nog niet perfect zijn maar na een paar keer zul je zelf merken wat meer naar je eigen smaak is.

 

Smakelijk eten!