blog placeholder

Restaurant Peppino 

In de week dat ik in de krant las dat Nederland het duurste land in Europa is wat betreft uit eten gaan gingen wij uit eten in een restaurant in het centrum van Amsterdam. Tot onze verbazing waren we daar voor een driegangen menu incl. drank en koffie niet meer kwijt dan € 20,- per persoon. Lees hier waar dit was en wat je er voor dat geld kunt krijgen.

Paradiso:
Paradiso is de poptempel van Amsterdam. Iedere artiest die zich bezighoudt met popmuziek treedt daar dan ook altijd graag op. Niet alleen vanwege de goede akoestiek en de goede sfeer maar ook vanwege de ligging van Paradiso. Als je na je optreden namelijk de deur uit stapt sta je met een paar stappen op het Leidseplein voor de afterparty.  Daarbij komen nog de vele restaurantjes in de directe omgeving van het Leidseplein waar je tussen het feesten door gezellig wat kunt eten. Ook wij traden dit jaar weer op in Paradiso en kwamen er daarna achter dat uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat , in tegenstelling tot de berichtgeving in de kranten, wel heel goedkoop kan tegenwoordig.

Goedkoop uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat :
Direct na ons optreden rolden we de kroeg in maar al snel kregen we trek dus zocht onze manager een gezellig restaurantje voor ons en reserveerde daar voor 8 personen. Daarna kwam hij ons ophalen en zo zaten we een dik uur na ons optreden in een gezellig Italiaans restaurant. Het was er gezellig druk maar toch was de serveerster snel bij ons om te vragen wat we wilden drinken. Toen ze even later de drankjes serveerde gaf ze ons de menukaart. We sloegen de menukaart open en waren verbaast over de prijzen. Je had er al een compleet driegangen menu voor € 15,-.

Goed eten en drinken in de Korte Leidse Dwarsstraat :
Ik kon het me haast niet voorstellen dat je in het centrum van Amsterdam voor € 15,- goed eten en drinken kon dus bestelde ik het driegangen menu voor € 15,-. Het was een keuze menu waar je bij iedere gang uit twee dingen kon kiezen. Ik koos vooraf een Italiaanse tomatensoep, als hoofdgerecht een Pizza Mozzarella en als dessert een “Dame Blanche”. Alle drie de gerechten waren heerlijk. Ik dronk er drie glazen cola bij.

Een feestelijke korting:
We aten en dronken allemaal een ander menu en mijn buurman en ik waren de enige die de “Dame Blanche” hadden gekozen als dessert. Toen de serveerster deze voor ons neerzette leek het net of wij de jarige waren en zette onze tafelgenoten spontaan een verjaardag lied in. De andere restaurantgasten zongen spontaan uit volle borst mee en de stemming zat er heel goed in. Toen we uiteindelijk klaar waren met eten en we om de rekening vroegen zei onze manager jolig, we krijgen toch wel een feestelijke verjaardag korting of een fles wijn cadeau? De serveerster zag er de lol wel van in en bood spontaan aan het laatste rondje van de rekening af te trekken. Zo kwam het dat we uiteindelijk nog geen € 19,- per persoon hoefden te betalen.