blog placeholder

Door de juiste evenwicht van voedsel in gezonde porties te eten, kun je een gezond gewicht op peil houden. Maar jouw eetgewoonten, de manier waarop je eet, kunnen je ook helpen om een gezond gewicht te houden.

De veranderingen in de manier waarop wij leven hebben geleid tot veranderingen in onze eetgewoonten. Omdat wij voortdurend in beweging zijn en tijdens onregelmatige momenten eten, verliezen sommige van ons de bewustwording van wat, wanneer en hoe wij eten. Bovendien hebben wij ons verplaatst van de traditionele familiemaaltijd op de tafel naar staand eten tot voor de televisie eten. Het uitwerken van een dagelijkse maaltijdroutine en jij je richten op jouw eten zullen helpen jou meer bewust te maken van wat je eet en dat je hierdoor gezondere eetpatronen ontwikkelt.


Hou je op jouw maaltijdroutine

Probeer om in ruwweg dezelfde momenten te eten elke dag of dit nou twee of vijf keer per dag is. Als je een regelmatige routine creërt zal het jouw lichaam helpen om te signaleren wanneer jouw volgende maaltijd gepast is en verhindert jou om te hongerig te worden tussen maaltijden.

* Hou je aan dezelfde eetpatronen iedere dag.

* Neem een eetpatroon die bij je dagelijkse routine past en hou je hieraan. Als je al een tijdje niet op zo’n maniet heb gegeten of je hebt nog nooit zo’n eetgewoonte gehad, zal dat natuurlijk moeite vereisen.

* Als je iemand bent die een tussnedoortje neemt, probeer dan dat te doen op ongeveer dezelfde momenten elke dag.

* Probeer te plannen wat je gaat eten en ga na aan het eind van de dag of je dat volbracht hebt.

 

Richten op wat je eet

Focussen op wat je eet zal je helpen om goed op te letten naar de porties. Onderzoek heeft aangetoond dat je eerder meer calorieën binnenkrijgt terwijl je etend voor de buis zit. Wanneer je dat doet tijdens andere momenten, zoals wanneer je loopt, is het gemakkelijk om veel meer te eten dan je realiseert. De volgende punten kunnen je helpen om je te focussen op wat je eet en om minder te eten:

* Eet jouw maaltijd op de tafel. Je zult zien dat je meer gaat richten op de hoeveelheden die je eet.

* Neem je tijd wanneer je eet. Het vergt tijd voordat jouw lichaam heeft waargenomen hoeveel je binnengekregen hebt en hoe vol je bent.

* Eet niet terwijl je loopt, probeer te wachten totdat je aankomt op je bestemming en neem dan je tijd om te eten.