blog placeholder

Dit is een gemakkelijk en lekker recept voor mensen met weinig tijd die toch iets lekkers op tafel willen zetten. Leuk voor de feestdagen, maar ook gewoon voor door de weeks. Simpel, snel, lekker en goedkoop.

Gevulde kip uit de oven

Ingredienten:

  • 300 gram kipfilet
  • 3 lente uitjes
  • amandel schaafsel
  • bacon of ontbijtspek
  • honing (ca. 4 eetlepels)
  • bruine basterd suiker (ca. 3 eetlepels)
  • mosterd (ca. 2 thee lepel)
  • ovenschaal
  • cocktailprikkers

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op ca. 180 graden. Snij de kipfilet in stukken (géén kleine stukjes!) zodat er bacon of ontbijtspek omheen past. Snij de lente-ui in kleine ringetjes, en meng deze met de amandel schaafsel. Meng de honing met de basterd suiker en de mosterd, dit wordt de saus voor over de kip.

Aan de slag:

Snij de kip verticaal open zodat deze gevuld kan worden met de lente-ui en de amandel schaafsel. Wikkel vervolgens de bacon of spek om de gevulde stukken kip, je kunt ze eventueel vast zetten met cocktailprikkers. Leg ze daarna in de ovenschaal. Giet nu de helft het sausje over de kip en plaats de schaal in de voorverwarmde oven. De kip moet ca. 20 minuten in de oven. Zorg dat je na 10 minuten de overige saus over de kip giet voor een extra volle smaak.

Tip:

Zet de laaste 10 minuten de oven op grillstand voor een extra krokant korstje.

Serveer tip:

Serveren met gebakken aardappels en een frisse salade met ijsbergsla, komkommer, mais, yoghurt dressing en evt. croutons. (Croutons kun je gemakkelijk zelf maken door stukjes brood te besprenkelen met een beetje olijfolie en zeezout en dan zachtjes af te bakken in de oven.)