Bereidingstijd 15 min
per persoon ca. 903 kcal/3791 kj
Benodigdheden voor 4 personen
12 verse dadels
12 walnoten
75 g gemalen amandelen
3 dl melk
1 1/2 el oranjebloesemwater
Maak de dadels schoon en veeg ze voorzichtig af met een theedoek.
Snijd ze vervolgens in de lengte open en verwijder de pit.
Hak de walnoten grof.
Rooster ze lichtjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Vul de opengesneden dadels met de gehakte walnoten.
Doe de gemalen amandelen in een pan zonder vet en rooster ze lichtbruin.
Giet de melk erbij en breng dit aan de kook.
Neem dan de pan van het vuur.
Breng de ameldelmelk op smaak met het oranjebloesemwater en zet het koud weg.
Leg voor het opdiende de gevulde dadels in een schaaltje en geef de gekoelde amandelmelk er apart bij.
Smakelijk !!