blog placeholder

Bereidingstijd 15 min

per persoon ca. 903 kcal/3791 kj

Benodigdheden voor 4 personen

12 verse dadels

12 walnoten

75 g gemalen amandelen

3 dl melk

1 1/2 el oranjebloesemwater

Maak de dadels schoon en veeg ze voorzichtig af met een theedoek.

Snijd ze vervolgens in de lengte open en verwijder de pit.

Hak de walnoten grof.

Rooster ze lichtjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

Vul de opengesneden dadels met de gehakte walnoten.

Doe de gemalen amandelen in een pan zonder vet en rooster ze lichtbruin.

Giet de melk erbij en breng dit aan de kook.

Neem dan de pan van het vuur.

Breng de ameldelmelk op smaak met het oranjebloesemwater en zet het koud weg.

Leg voor het opdiende de gevulde dadels in een schaaltje en geef de gekoelde amandelmelk er apart bij.

Smakelijk !!