blog placeholder

De maaltijd verloopt in een gezin niet altijd even soepel. Kreten zoals ‘Dit lust ik niet’ of ‘Dat eet ik niet’ komt iedere ouder wel bekend voor. Ik had ook die problemen tot ik wat meer fantasie ging gebruiken en de kinderen ook mee liet helpen bij het bereiden van de maaltijden daar waar het kon natuurlijk maar dat kan iedere ouder zelf wel inschatten het ligt ook aan de leeftijd van het kind.

Mijn grootste probleem was dat ik gek werd van elke keer het zelfde eten en dat ze niet bereid waren om iets nieuws te proberen dus van daar dat ik dingen in mijn gerechten gebruik die ik of onherkenbaar heb gemaakt of juist heel herkenbaar maar op een grappige manier heb verwerkt. In de hoop dat ze juist op die manier hun eetpatroon wat groter te maken.

Ik zal hier op deze site wat recepten plaatsen die je voor je kind of samen met je kind kan maken het belangrijkste is dat eten een prettige bezigheid moet worden. En als deze recepten daar aan mee helpen dan heb ik mijn doel bereikt. 

Bereidingstijd

Ligt aan hoe snel je bent

 

Personen

4 tot 8 personen

 

Benodigheden

1 middel grote meloen 4 personen tot grote meloen 8 personen

200 gram ham in blokjes of 400 gram voor 8 personen

een beetje witte pepper

een scherpe mes

en een lepel

 

Bereidingswijze

Snij de meloen in 4 tot 8 parten verwijder vocht en pitjes en haal het vruchtvlees met een lepel los.  Zorg wel dat de randen blijven anders valt de vulling eruit.

Snij wat je er uit geschept heb klein en meng er de hamblokjes en wat peper doorheen, vul hiermee de bootjes.

 

Variatietip

Neem in plaats van ham gepelde garnalen en voor de volwassen onder ons kan er een klein scheutje wiskey overheen of droge witte wijn wel over de garnalen doen en niet over de ham dat is namelijk niet lekker.

Veel plezier met maken en eet smakelijk