blog placeholder

De maaltijd verloopt in een gezin niet altijd even soepel. Kreten zoals ‘Dit lust ik niet’ of ‘Dat eet ik niet’ komt iedere ouder wel bekend voor. Ik had ook die problemen tot ik wat meer fantasie ging gebruiken en de kinderen ook mee liet helpen bij het bereiden van de maaltijden daar waar het kon natuurlijk maar dat kan iedere ouder zelf wel inschatten het ligt ook aan de leeftijd van het kind. 

Mijn grootste probleem was dat ik gek werd van elke keer het zelfde eten en dat ze niet bereid waren om iets nieuws te proberen dus van daar dat ik dingen in mijn gerechten gebruik die ik of onherkenbaar heb gemaakt of juist heel herkenbaar maar op een grappige manier heb verwerkt. In de hoop dat ze juist op die manier hun eetpatroon wat groter te maken.

Ik zal hier op deze site wat recepten plaatsen die je voor je kind of samen met je kind kan maken het belangrijkste is dat eten een prettige bezigheid moet worden. En als deze recepten daar aan mee helpen dan heb ik mijn doel bereikt.

Bereidingstijd

ca. 20 minuten

 

Personen

4 personen

Benodigheden

2  grote sinasappelen

2 bananen

 1 potje bulgaarse yoghurt

2 eetlepels suiker

 

Bereidingswijze

Snijd de sinasappelen doormidden en pers ze uit. Vang wel het sap op en hou dat appart.

Verwijder alle velletjes uit de helften.

Pel de bananen en prak ze met een vork fijn.

Meng door de bananenpuree het sinasappelsap, de yoghurt en de suiker en klop het geheel luchtig.

Vul met dit mengsel de sinasappel helften en zet ze koud.

Als je het ijs achtig wil in de vriezer voor minimaal 4 uur of anders gewoon in de koelkast.

Dit kan je heel gemakkelijk ver van te voren maken als je het bevroren wilt hebben. Ik maak het vaak voor in de zomer een lekker ijsje voor tussen door niet te groot en makkelijk te lepelen en gezond.

Veel plezier met maken en eet smakelijk