Leuk en gemakkelijk om te maken, natuurlijk ook heel lekker om als hapje te gebruiken. Laat uw vrienden verassen door deze heerlijke Italiaans gerecht!
Geroosterde pomodori-tomaten
Pomodori tomaten (pruim tomaten) zijn ovaal van vorm en hebben stevig, vlezig vruchtvlees met een zoetige smaak, wat deze tomaat erg geschikt maakt voor te verwerken in salades en sauzen. De pruimtomaten zijn zowel in tros als los verkrijgbaar. Ze worden ook wel Roma-tomaten genoemd, en zijn vooral gekend van de ’tomaten in blik’.
ingredienten
-500 G rijpe pomodori-tomaten (ook wel romatomaten genoemd), zaadlijsten verwijderen en in vieren
-50 G gemengde verse kruiden (zoals peterselie, basilicum en tijm), fijngesneden
-zout en versgemale peper
-4 eetl olijfolie voor bakken en braden
1. Verwarm de oven op 110°C
2. Leg de tomaten op een bakplaat. Bestrooi met de kruiden, zout en peper. Besprenkel met de olijfolie
3. Rooster de pomodori gedurende 5 uur in de oven
4. Laat afkoelen en schep in een potje. Overgiet met het vocht van de bakplaat.
5. Bewaar de pomodori in de koelkast