blog placeholder

U kunt natuurlijk ook een van de andere gangen overslaan. Zo kunt u lekker veel verschillende hapjes op tafel zetten. Het grote voordeel van antipasti is dat u de meeste ruim van tevoren klaar kunt maken. Op die manier houdt u voldoende tijd over voor uw gasten. Want een goede gastvrouw is in Italie minstens zo belangrijk als een goede maaltijd. Bon appetit!

Funghi Sott’olio
Gemarineerde paddestoelen
Geschikt het hele jaar door!

Bereidingstijd: 20-30 minuten
te gebruiken al voorgerecht

Ingredienten

-500 G gemengde paddestoelen (zoals cantharelle, shil-takes, boleten, champignons)
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-4 ansjovisfilets, fijngesneden
-1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-1 teentje knoflook, uit de pers

1. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje en snijd of scheur ze in kleine plakjes of reepjes

2. Klop de olie met citroensap, ansjovis, peterselie en knoflook tot een dressing.

3. Giet de dressing over de paddestoelen en laat een uur intrekken

Tip:
Serveer er een rode Rioja bij.