Bereidingstijd 30 min
Per persoon ca. 365 kcal/1533 kj
Benodigdheden voor 4 personen
500 g lamsschouder
50 ml olijfolie
1 mespunt thijm
1 mespunt oregano
1 mespunt rozemarijn
5 laurierblaadjes
75 ml witte wijn
1 el citroensap
2 teentjes knoflook
4 tomaten
4 spaanse pepertjes
1 aubergine
peper en zout
verse oregano
satéprikkers
Snijd het vlees in blokjes en leg ze in een schaal.
Roer voor de marinade de olie, 50 ml water, de kruiden en 1 verkruimeld laurierblaadje door elkaar.
Giet de wijn en het citroensap erbij.
Pers de knoflook erboven uit en roer.
Giet de marinade over het vlees.
Dek de schaal af en zet hem 1 nacht in de koelkast.
Spoel de tomaten af en snijd ze in vieren.
Spoel de pepertjes af, snijd ze doormidden en verwijder de steelaanzet en de zaadjes.
Spoel de aubergine af en snijd hem in blokjes.
Neem het vlees uit de marinade en rijg het afwisselend met gehalveerde laurierblaadjes, kwarten tomaat, pepertjes en blokjes aubergine aan de in water geweekte prikkers.
Rooster de spiesjes boven een gril of in een grilpan voor ongeveer 10 minuten.
Bestrijk ze tussendoor met marinade.
Kruid ze met peper, zout en fijngesnipperde verse oregano.
Smakelijk !!