blog placeholder

Benodigdheden:

1 stronk witlof per persoon

boter om in te bakken

1/2 eetlepel poedersuiker per stronk

1/2 eetlepel water per stronk

Gekarameliseerde witlof stronken

Spoel de witlof af met lauw water, anders wordt de witlof bitter.

Haal de lelijke bladeren van de buitenkant en snijdt de onderkant af. 

Snijdt vervolgens de pit eruit,  dit is het harde binnenste (bittere) gedeelte van de witlof en vinden de meeste mensen niet lekker. 

Snijdt vervolgens de stronken in de lengte door de midden. 

Verhit de boter in een koekepan en bak de witlof in ongeveer 3 minuten. 

Voeg daarna de poedersuiker toe en laat het karameliseren op hoog vuur.

De poedersuiker wordt eerst stroperig en daarna pas karamel, let op dat het niet aanbrand.

Door de karamelisatie verandert de zoete smaak van suiker in een meer aromatische smaak

Daarna water toevoegen en nog een minuut of 5 met de deksel op de pan laten garen.

Heerlijk bijgerecht en klaar in ± 15 minuten