blog placeholder

Deze simpele taart is te maken in vele variaties. Hieronder staat de beschrijving die geschikt is voor vegetarische personen,maar je kunt er vele variatie maken.

Vervang bijvoorbeeld de geitenkaas door een kaas met kruiden en voeg gebakken spekblokje toe.Maak een lekker groene salade bij de taart om het helemaa laf te maken. Deze taart is gegarandeerd een succes op een warme zomerdag tijdens een picknick omdat hij ook koud gegeten kan worden.

Dus aarzel niet en probeer het zelf uit.

                               

Benodigdheden: 3 eieren, 125ml room, 7 plakjes hartig bladerdeeg, 100 gram zontomaatjes op olie, 200 gram zachte geitenkaas, bakje verse tijm, ovenschaal 22 cm doorsnede en boter om de schaal in te vetten.

 

Vet de ovenschaal in met boter en warm de oven voor op 200 graden.

Leg de ontdooide bladerdeegplakjes in de ovenschaal.

Snijd de zontomaatjes in stukjes en leg dezein de

ovenschaal op het bladerdeeg.

Klop de eiren los in een kom en doe de room erbij, voeg peper en zout toe en klop het nogmaals goed door. Rits de tijm van de takjes en doe dit bij het room eiermengsel.

Giet het room eiermengsel in de ovenschaal.

Brokkel de geitenkaas in stukjes op het room eiermengsel in de ovenschaal.

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in 35minuten gaar.

Geniet van deze heerlijke en makelijk klaar te makken taart met een glaasje witte wijn.