Aubergine maar dan weer eens anders! Heerlijk als bijgerecht maar ook lekker als tapas!
Gegrilde teriyaki aubergine!
ingredienten:
- 1 aubergine.
- 2 eetlepels teriyaki marinade.
- 2 eetlepels olijfolie.
Bereiding:
- Snij de aubergine in plakken van 1/2 cm dik.
- Bestrooi de plakken met zout en laat ze 20 minuten liggen.
- Dep ze droog met keukenpapier, en bestrijk ze daarna met olie en teriyaki marinade.
- Verhit de grilpan, en bak de plakken op middelhoog vuur. Je merkt vanzelf wanneer je ze om moet draaien. De aubergine gaat namelijk vastplakken aan de grilpan. Wanneer de aubergine loslaat kunt u hem omdraaien.
- Wanneer alle plakken goudbruin zijn en er sponsig uitzien zijn ze goed.
- Leg de plakken op een bord en u kunt er eventueel koriander overheen strooien.
- Eet smakelijk