Bent u ook zo dol op garnalen, maar word u moe van altijd maar Hollandse garnalen te eten? Dan word het tijd even lekker de keuken in te stappen en lekker te gaan kokkerelen!
Dit is een gemakkelijk recept om zelf heerlijke garnalen te maken!
Gefrituurde knoflook garnalen.
ingredienten:
- Knoflook.
- Zonnebloemolie.
- Provencaalse kruiden.
- Gepelde grote Garnalen.
Voorbereiding:
- Gebruikt u verse gepelde garnalen dan is de voorbereiding niet van toepassing.
- Gebruikt u ingevroren garnalen dan moet u de garnalen voorbereiden. Dat doet u als volgt.
- Vul en bak of de gootsteen met koud water. Gooi de garnalen direct van de diepvries in het water. Laat de garnalen een half uur lang in koud water ontdooien.
- Haal de garnalen uit het water en laat ze een half uur uitlekken in een vergiet.
- De garnalen zijn nu klaar voor gebruik!
Bereiding:
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan.
- Snij de knoflook en voeg deze samen met de provencaalse kruiden toe aan de zonnebloemolie. Kruiden naar smaak toevoegen.
- Als de knoflook een beetje is aangebakken kunt u de garnalen toevoegen.
- Bak de garnalen tot ze oranje van kleur worden. (ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur).
- Haal de garnalen uit het vet en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Eet smakelijk!