blog placeholder

Ik ben dol op inktvisringen (calamares). Daarom haalde ik altijd diepvries calamares van de supermarkt. Kant en klaar, hoeft alleen in de friteuse en dan kan je lekker snacken! Een vriendin vertelde mij dat zij het helemaal zelf kan maken. Dit moest ik ook proberen. Dus op een dag haalde ik verse inktvis en ging ik thuis aan de slag. Wat waren ze heerlijk! Het is zo simpel en veel lekkerder dan de diepvries variant. Probeer het zelf!

Benodigheden voor calamares:

– Inktvisringen (ong 500gram is genoeg voor twee)

– Bloem

– Zout

– Olie

– Ei (voor 500gram is 1ei meer dan genoeg)

Voorbereidingen:

Inktvis goed wassen (een paar keer spoelen met water en laten drogen), ei kloppen, meng de bloem met de zout (hoeveelheid zout naar eigen smaak)

Bereiden:

Dep de inktvisring in het geklopte ei. Zorg ervoor dat je het slechts een beetje dept en niet dat het ei helemaal ervan aflekt. Dompel de inktvisring in de bloem. Beide kanten dienen bedekt te zijn met bloem. Leg deze op een aparte bord en herhaal het voorafgaande totdat alle inktvisringen een bloemlaag hebben.

Als je een friteuse hebt, dan kunnen de inktvisringen op 180 graden tussen 3-4 min worden gaar gebakken. Ik vind het zelf prettiger om ze in een pan te bakken (duurt iets langer, maar is naar mijn idee lekkerder). Als je ervoor kiest om ze in een pan te bakken dan neem je de volgende stappen. Giet olie in de pan, totdat de bodem bedekt is. Als de olie heet is doe de je inktvisringen één voor één erin.  Zorg ervoor dat ze niet opelkaar liggen. Om de zoveel tijd draaien. De calamares zijn klaar als de buitenkant bruin is.

Laat ze afkoelen en dan zijn ze klaar om te eten!

Heerlijk met chilisaus of knoflooksaus.

Als je een pittige variant wilt kan je tijdens het kloppen van het ei een beetje sambal er doorheen mengen.