Gebraden Haas voor ongeveer 6 personen. 1haas 200gram boter 150gram lardeerspek 10gram zout 0,5. (halve dl.) melk of room
Gebraden Haas
Snijd het spek in dunne reepjes en rijg die met een lardeernaald op gelijke afstanden dwars door het vlees van de rug. Was de haas, overgiet de haas met kokend water, wrijf de haas in met zout, en braad hem in de boter. Braad de haas zolang dat het vlees van de rug zo gaar is dat het met een lepel kan worden afgenomen (1,5 à 2 uur). Zorg dat de haas in die tijd niet kan uitdrogen, bedruip de haas daarom regelmatig met de boter, zet desnoods in de oven een klein pannetje fo een vuurvast schoteltje met water, wat op deze manier kan verdampen en een bepaalde hoeveelheid vocht in de oven brengt. Beschut de haas tegen een al te grote hitte, dit kun je doen door er een stuk geboterd papier over te doen. Maak er na de jus op een gewone wijze af door er gedeeltelijk water, gedeeltelijk room of melk bij te voegen.Tip! Geef bij de haas zelfgemaakte appelmoes.
Falcao