blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke gebraden haas met roomsaus!
Laat uw vrienden en familie verassen!

Gebraden haas met roomsaus!

Ingredienten

-1 haas
-zout
-vers gemalen peper
-tijm
-rosmarijn
-6 jeneverbessen, fijngewreven
-5 plakken vet spek
-150 g boter
-1 ui, gehalveerd
-30 g bloem
-2 dl magere vleesbouillon
-8 eetlepels rode port
-1/8 1 slagroom op kamertemperatuur

1. Verdeel de haas in 4 bouten en de rug.
Meng zout, rijkelijk peper, een snufje tijm en rosmarijn en de jeneverbessen goed door elkaar en wrijf er de bouten en rug mee in. Beleg elk stukje met een plak spek

2. Laat in een grote braadpan de helft van de boter bruin worden en braad de bouten aan alle kanten goudbruin.

3. Voeg na 20 minuten de rest van de boter toe met de rug en de uihelften en laat het nog een sin het geheel 20 minuten verder braden, steeds boven niet al te hoog vuur. Bedruip regelmatig met het braadvocht en zorg dat na het keren de plakken spek weer bovenop komen.

4. Neem de stukken haas uit de pan en verwijder ui en spek. Roer de bloem door de braadboter en fruit deze heel licht aan.

5. Vermeng lauwe bouillon en port en giet dir geleidelijk bij de bloem. Blijf roeren, boven laag vuur, tot een gebonden saus is ontstaan. Meng enkele eetlepels van deze saus door de slagroom en roer het mengsel door de rest van de saus.
Laat de saus niet aan de kook komen. Voeg stukken haas toe en warm  ze in de saus.