blog placeholder

Als je van pittig houdt is deze rijst echt het proberen waard. De ingredienten kan men naar eigen smaak aanpassen. Eenvoudig te bereiden en een variatie op uw rijstgerecht

Gebakken Oosterse rijst

2 eetlepels plantaardige olie

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 eetlepel fijngehakte verse gember

2 fijngeneden lente uitjes

50 gram geroosterd varkensvlees fijngehakt

50 gram rauwe garnalen gepeld en klein gesneden

50 gram geznipperde rode spaanse peper

50 gram erwtjes gegaard en uitgelekt

2 geklutse en gebakken eieren in stukjes

2 eetlepels lichte sojasaus

1 eetlepel Oestersaus

Peper naar smaak

1 theelepel seam olie 

Bereiding:

 

1. Verhit een wok en voeg de olie toe.

2. Als de olie warm is fruit de knoflook gember en lentui voor ongeveer 30 seconden.

3. Voeg het varkensvlees en de garnalen toe wok voor ongeveer i minuut.

4. Vervolgens de erwten toevoegen, ei en de spaanse peper meng alles goed.

5. Voeg de gekookte rijst toe mix alles goed en wok weer voor 1 minuut.

6. Dan de sojasaus, oestersaus, peper en de seamolie toevoegen. Weer goed mengen en wokken voor 1 minuut.