Als je van pittig houdt is deze rijst echt het proberen waard. De ingredienten kan men naar eigen smaak aanpassen. Eenvoudig te bereiden en een variatie op uw rijstgerecht
Gebakken Oosterse rijst
2 eetlepels plantaardige olie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte verse gember
2 fijngeneden lente uitjes
50 gram geroosterd varkensvlees fijngehakt
50 gram rauwe garnalen gepeld en klein gesneden
50 gram geznipperde rode spaanse peper
50 gram erwtjes gegaard en uitgelekt
2 geklutse en gebakken eieren in stukjes
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel Oestersaus
Peper naar smaak
1 theelepel seam olie
Bereiding:
1. Verhit een wok en voeg de olie toe.
2. Als de olie warm is fruit de knoflook gember en lentui voor ongeveer 30 seconden.
3. Voeg het varkensvlees en de garnalen toe wok voor ongeveer i minuut.
4. Vervolgens de erwten toevoegen, ei en de spaanse peper meng alles goed.
5. Voeg de gekookte rijst toe mix alles goed en wok weer voor 1 minuut.
6. Dan de sojasaus, oestersaus, peper en de seamolie toevoegen. Weer goed mengen en wokken voor 1 minuut.