Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas! Bon appetit!
Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas
Ingredienten
voor 4 personen
-2 aubergines, in 12 plakken van 1 cm
-1 eetl zout
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-250 ml koude tomatensaus
-200 G geitenkaas, verkruimeld
-2 takjes basilicum, blaadjes geplukt
1. Bestrooi de aubergine met het zout en laat een halfuur staan.
Spoel af en dep droog
2. Verhit de olie in een pan en bak de aubergineplakken aan weerszijden mooi bruin
3. Leg op 4 bordjes afwisselend een plak aubergine, een laagje tomatensaus, wat basilicum en een beetje verkruimelde geitenkaas.
Herhaal dit nog eens en dek af met een plak aubergine
4. Serveer koud of verwarmd 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C