blog placeholder

Verras vrienden en familie door deze heerlijke garnalencocktail te serveren. Geschikt als voorgerecht of als tussendoortje op een mooie zomerse dag.

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Wat heb je nodig:

  • Een halve komkommer
  • 150 gr. zongedroogde tomaten
  • 5 theelepels kappertjes
  • 100 gr. pijnboompitten
  • 450 gr. roze garnalen
  • 5 eetlepels yogonaise
  • 2 eetlepels basilicum

Wat moet je doen:

  • Schil de komkommer en snijd hem in heel kleine stukjes.
  • Snijd of knip de zongedroogde tomaten in heel kleine stukjes.
  • Snijd de kappertjes fijn.
  • Doe de pijnboompitten in een pan en rooster ze in enkele minuten bruin (geen olie toevoegen).
  • Meng de tomaten, komkommer, kappertjes en pijnboompitten samen met de yogonaise.
  • Voeg de garnalen en basilicum toe. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de garnalencocktail over vier lage glazen en dek ze af met wat huishoudfolie.
  • Zet de cocktail minstens twee uur in de koelkast.

Eet smakelijk!