Verras vrienden en familie door deze heerlijke garnalencocktail te serveren. Geschikt als voorgerecht of als tussendoortje op een mooie zomerse dag.
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Wat heb je nodig:
- Een halve komkommer
- 150 gr. zongedroogde tomaten
- 5 theelepels kappertjes
- 100 gr. pijnboompitten
- 450 gr. roze garnalen
- 5 eetlepels yogonaise
- 2 eetlepels basilicum
Wat moet je doen:
- Schil de komkommer en snijd hem in heel kleine stukjes.
- Snijd of knip de zongedroogde tomaten in heel kleine stukjes.
- Snijd de kappertjes fijn.
- Doe de pijnboompitten in een pan en rooster ze in enkele minuten bruin (geen olie toevoegen).
- Meng de tomaten, komkommer, kappertjes en pijnboompitten samen met de yogonaise.
- Voeg de garnalen en basilicum toe. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de garnalencocktail over vier lage glazen en dek ze af met wat huishoudfolie.
- Zet de cocktail minstens twee uur in de koelkast.
Eet smakelijk!