blog placeholder

Breng de Italiaanse cultuur naar uw keuken met dit heerlijke gerecht! Simpel en leuk om te maken, bon appetit!

Gamberoni con zucchine

Ingredienten

-20 gamba’s, gepeld, staartje nog aan
-8 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-1 teentje knoflook, uit de pers
-1 theel gedroogde pikante chilipepertjes, verkruimeld
-1 courgette in dunne reepjes
-1 eetl rode wijnazijn
-1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
-1 eetl vecchia romagna (Italiaanse cognac)

1. Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie, citroensap, gehakte peterselie, knoflook en chilipeper en leg hierin de repen courgette. Laat een 30 minuten staan

2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de wijnazijn toe

3. blancheer hierin de gamba’s voor 30-40 seconden. Dep ze voorzichtig droog met keukenpapier en doe in een ruime kom

4. Voeg bleekselderij, vecchia Romagna e nde resterende olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

5. Serveer de gamba’s op een bedje gemarineerde courgette