blog placeholder

Het is een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen met deze lekkere frutta con zabaglione! buon appetito!

Zabaglione is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn.

Frutta con zabaglione
Voor 4 personen

Ingredienten

-400 g vers fruit (zoals rode bessen, bosbessenm frambozen en aardbeien) schoongemaakt en waar nodig in stukjes
-4 eierdooiers
-4 eetl witte basterdsuiker
-4 eetl marsala (of andere zoete wijn)

1. Verdeel het fruit over 4 bordjes

2. Klop de eierdooiers en de suiker met een garde of mixer in een kom tot een stevige witte massa

3. Plaats de kom op een pan met kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water net niet raakt

4. Klop er lepel voor lepel de marsala door en blijf kloppen tot het mengsel zo stijf is dat het niet meer uitloopt.

5. Schep over het fruit en serveer meteen.