Deze pasta is zeer eenvoudig en snel met weinig ingrediënten. Het idee is ontstaan tijdens een kookwedstrijd waarbij een keuze gemaakt moest worden uit zeldzame hoofdingrediënten waar je alleen je eigen kruiden aan toe mocht voegen. Het resultaat was zo verrassend lekker dat het het zeker waard is om een keer zelf te proberen. Verras jezelf en je gasten met deze smaakbom.
Benodigdheden 4 personen:
- 300-400 gram schelpjes pasta
- 2-3 portobello’s
- 10 verse abrikozen
- 2 grote teentjes knoflook
- Zakje rucola
- Limoen olijfolie naar smaak
- 2 scheutjes normale olijfolie
- Snufje zout
Bereidingswijze:
Breng 1 liter water aan de kook en voeg de pasta al roerend toe met een snufje zout en een scheutje normale olijf olie. Hak de knoflook in kleine stukjes. Halveer de portobello’s en snijd deze in pakjes. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd de halve stukken nog weer in kwartjes.
Neem vervolgens een koekenpan met antiaanbaklaag. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de stukjes knoflook. Voeg daarna de stukjes portobello toe en bak het geheel voor 5 minuten. Voeg daarna de stukjes abrikoos toe en bak voor nog circa 2 minuten totdat de abrikoos warm is. Haal de pasta van het vuur (wanneer deze gaar is) en giet het water af. Doe daarna de pasta terug in de pan, voeg het gebakken mengsel toe met voldoende limoen olijfolie en de rocket. Het beste is om de limoen olijfolie in kleine beetjes toe te voegen en regelmatig het gerecht te proeven. Doe dit totdat de gewenste smaak is toegevoegd zodat de limoensmaak niet te overheersend word.