Zon, zee, strand, terrassen en cocktails; voor veel Nederlanders zijn dit de sleutelwoorden voor de perfecte zomer. Een frisse, lichte en makkelijke salade mag hierbij natuurlijk niet ontbreken! Deze gezonde en smaakvolle zomerse salade smaakt heerlijk bij een wijntje of een biertje.
Behalve dat deze salade slank, gezond, budget en natuurlijk overheerlijk is, is deze ook nog eens zeer gemakkelijk te bereiden.
Ingrediënten (4 persoons):
– Grote zak spinaziebladeren
– Cherrytomaatjes
– Pijnboompitjes (65 gram)
– Magere spekreepjes (ca 250 gram)
– Champignons (ca 250 gram)
– 1 appel
– Peper
– Zout
Bereiding:
Pak een grote koekenpan en bak hier de spekjes in op hoog vuur, voor een knapperig effect. De spekjes bevatten van zichzelf al genoeg vet. Olie toevoegen is dus niet nodig!
Ondertussen was je de grote spinaziebladeren om en leg je deze in een grote kom. Snij de cherrytomaatjes door de helft en gooi deze bij de spinazie.
Wanneer de spekjes naar jouw smaak knapperig genoeg zijn, giet je het vet van de koekenpan af, en leg je de spekjes op een bordje om af te koelen.
Nu is het tijd om de champignons op smaak te brengen. Snij de champignon in partjes en bak deze in de koekenpan. Voeg naar smaak peper en zout toe en laat deze zachtjes garen.
Rooster de pijnboompitjes gedurende korte tijd in een pannetje tot ze lichtbruin kleuren.
Mix tenslotte de spekjes en champignons door de spinazie en rasp hier een appeltje overheen voor een extra frisse smaak. Naar gelieve nog een snufje zout en peper toevoegen.
Voila! Een prachtige, kleurrijke salade in minder dan 15 minuten. Wanneer je je tijd liever in het zonnetje doorbrengt als in de keuken, en toch de kwaliteit van een keukenprinses wilt bieden, dan is deze salade perfect.
Bon appetit!