blog placeholder

Het is een van de beste broodjes uit de supermarkt, een frikandelbroodje. Dit broodje is erg populair onder scholieren. Maar deze smaak nog beter als het zelf gemaakt is. Het beste en makkelijkste recept.

Wie kent ze nou niet? Populair onder de scholieren als een goedkope, snelle en lekkere snack. Tegenwoordig bij iedere supermarkt wel te koop. Maar zijn ze nou niet veel lekkerder als je ze zelf maakt? Jawel, daarom is hier een zeer eenvoudig recept om zelf frikandelbroodjes in elkaar te knutselen. Veel plezier en eet smakelijk.

Het volgende recept is voor één frikandelbroodje, mocht je er meer willen maken vermenigvuldig je de ingredienten gewoon met het aantal broodjes dat je wilt maken.frikandelbroodjes

Wat zijn de ingrediënten?

Een frikandelbroodje heeft niet veel ingrediënten, het enige wat je nodig hebt zijn:- Een ei- Een plakje bladerdeeg (wel ontdooien)- Een frikandel

Andere hulpmiddelen

Verder hebben we nog wat dingen nodig die je nodig hebt bij het maken van een frikandelbroodje, dat zijn:

– Een oven om je broodje in te bakken

– Beker/schaaltje om je ei in te kloppen

– Bakpapier om je broodje op te leggen in de oven

– Bakkwastje

De werkwijze

Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden, je hebt de bakplaat inmiddels natuurlijk al uit de oven gehaald want daar gaat dalijk je broodje op. Pak een stuk bakpapier en leg deze op de bakplaat. Pak een bladerdeegplakje (of bij voorkeur 2) en bekleed de frikandel met een of meerdere bladerdeegplakjes. Het is belangrijk dat de plakkerige kant van de bladerdeegplakjes naar de frikandel toezitten. De gladde kant van de bladerdeegplakjes wordt dadelijk dus de buitenkant van je broodje. Als je de bladerdeegplakjes mooi om de frikandel hebt heengedaan en de randen goed samengeknepen begin je met het kloppen van een ei in een beker of schaaltje. Het geklopte ei smeer je met je bakkwastje over je frikandelbroodje. Plaats het frikandelbroodje zo goed mogelijk in het midden van de oven, na ongeveer 20 minuten heb je een frikandelbroodje. Kijk tussendoor wel af en toe hoe het gaat met je broodje, het broodje moet netjes goudbruin worden.