Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Friteuse
- Ovenschaal O
- ven
Ingrediënten:
Voor de kip:
- Kipfilet
- Rozemarijn
- Knoflook
- Olijfolie
- Spaanse peper
- Peper en zout
Voor de friet:
- Aardappelen
Bereiding:
Snijd friet van het gewenste aantal aardappelen (afhankelijk van het aantal personen).
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de kipfilets (ook afhankelijk van het aantal personen) in kleinere stukken van ongeveer 5×5 cm. Bak de kipfilet gaar in de olijfolie in de koekenpan met daarbij de rozemarijn, knoflook en Spaanse peper. Voeg uiteraard naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de kipfilet, eventueel met de olie met kruiden, over de ovenschaal. Bak de friet steeds in kleine porties kort voor in de friteuse. Verdeel de eerste portie voorgebakken friet over de kip en zet de schaal in de oven. Bak de volgende portie voor en verdeel ook deze over de ovenschaal. Zo gaat u door tot u al uw friet gebakken heeft. Na de laatste portie friet laat u de schaal nog even in de oven staan, tot de friet mooi goudbruin gebakken is.
Bij dit gerecht kunt u eventueel groenten of een frisse salade serveren.
Gegarandeerd succes!