blog placeholder

Door middel van het eenvoudige receptje is iedereen in staat om lekkere escargots klaar te maken.

Voor 4 personen:

Speciale benodigdheden:
– knoflookpers
– 4 kleine ovenvaste slakkenschaaltjes
– 4 slakkevorkjes
– 4 slakketangetjes
– oveningredienten
– 300 g roomboter
– 24 escargots uit blik en met slakkenhuisje
– 2 gesnipperde sjalotjes
– 2 gepelde teentjes knoflook
– 15 eetlepels fijngehakte peterselie
– mespuntje cayennepeper
– enkele druppels citroensap
– enkele druppels worcestersaus
– zout
– paneermeel

Pers met een knijper de sjalotten en de knoflook uit.

Roer de boter zacht en smeurig en voeg de sjalotten en de knoflook toe.

Daarna voeg je de peterselie toe en roer je alles door elkaar.Roernaar eigen smaak dan de cayennepeper, citroensap, worcestersaus en het zout door de boter en zet dit geheel in de koelkast.

Verwarm de oven (op ongeveer 280°)voor en schuifhet roosterin het midden.

Laat de slakken uitlekken en was de schelpen met warm water. Droog ze daarna af met keukenpapier.

Verwarm de slakkenschaaltjes voor in de oven.Schep een kleine portie slakkeboter in de schelpen en leg daar de slakken op.

Vul de schelpen verder met de boter en leg de schelpen daarna in de schaaltjes.

Als laatste zet je de schaal in de oven gedurende 3 à 5 minuten, zorg dat de slakken goed warm zijn.

Serveer de escargots op Bourgondische wijze op tafel.