blog placeholder

Er zijn veel gelegenheden waarbij op een lekkere slagroomtaart wordt getrakteerd. Bijvoorbeeld op verjaardagen, bij het behalen van een diploma, bij een geboorte van een kind enzovoorts.

Slagroomtaart

Vraag een kind om een taart te tekenen en negen van de tien kinderen zal een slagroomtaart tekenen. Ook van de volwassenen associeert de overgrote meerderheid het woord taart met een  slagroomtaart. Hieruit blijkt de enorme bekendheid van de slagroomtaart. Ondanks dat iedereen de slagroomtaart kent en de meeste mensen hem ook heerlijk vinden  zijn er maar weinig mensen die regelmatig zelf een slagroomtaart bakken. Dit wordt vooral veroorzaakt door het idee dat de mensen hebben dat het moeilijk is en veel werk om zelf een slagroomtaart te bakken. Speciaal voor deze mensen wil ik in dit artikel een manier beschrijven om zelf eenvoudig en snel een heerlijke slagroomtaart te bakken.

Slagroomtaart

De cake basis:

De basis van iedere slagroomtaart is een ronde cake. Deze kun je heel makkelijk maken door een dubbele portie cakebeslag te maken en deze in een ronde vorm te bakken. Zorg er wel voor dat hij minstens 10 centimeter hoog  wordt want je moet hem verticaal in drieën kunnen snijden. Nog makkelijker is het om bij de supermarkt (bij de Aldi voor nog geen 6 euro bijvoorbeeld) twee  zelfmaak taartpakketen te kopen. Dan heb je zelfs 4 cake “schijven” waarmee je een hele hoge taart kunt maken.

Slagroomtaart

Vulling van de taart:

De schijven cake kun je besmeren met bijvoorbeeld een dikke laag banketbakkerroom, jam, zachte roomboter met poedersuiker en poederkoffie, stijfgeklopte slagroom met advocaat, marsepein, chocoladepasta , gemalen hazelnoten met rietsuiker,matte (bereid uit volle melk en karnemelk eieren en amandelen) , gesmolten suiker met Grand Marnier ,crème-au beurre (1 deel (ongezouten!) roomboter, 1 deel poedersuiker puur of met mokka), verkruimelde bokkenpootjes vermengd met geklopte slagroom of schuim van eiwit met suiker en evt. cacao. En vervolgens op elkaar leggen.

Buitenkant taart:

De buitenkant van de taart kun je eenvoudig afsmeren met botercreme of ganache (1 deel slagroom vermengd met 1 deel gemalen chocolade).

Slagroom:

Het belangrijkste ingrediënt van de slagroomtaart is de slagroom. Je maakt de lekkerste verse slagroom door gewoon een bekertje slagroom te kopen, er wat lepels suiker door te doen en het  op te kloppen tot het stijf wordt.

Slagroomtaart

Eetbare decoraties:

Als je de taart opgespoten hebt met slagroom kun je hem naar je eigen smaak versieren Chocolade Decoraties, Candy Beads & Shapes, Decorating Gel, kant & klare Icing, Marsepein, Strooisels, Confetti Shapes, Suiker Diamanten,Suiker, Suikerparels, Strooisels, Suikerwerk of wat je verder ook maar lekker vindt.