Iedereen kent het wel. Wat moeten we vandaag eens eten?
Daarvoor hier eens iets anders!
AntiFood
( Wij noemen het zo omdat het eigenlijk te lekker is om eten te mogen zijn )
Matriaal Benodigd heden:
* Oven + Ovenschaal
* Pan om de rijst in te koken
* Pan om aardappels in te koken
Bereidings benodigdheden:
* Rijst +- 300 gr.
* Aardappelen +- 6 grote aardappelen ( Liefs Rode )
* 500 Gr Schouder Karbonade
* Olie
* 4 Teentjes Knoflook
* 3 uien
* Ketjap Marinade
Bereidings wijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het bot van het vlees en het vlees in 2 of 3 stukjes.
Neem de ovenschaal en doe het vlees hierin met rijkelijk olie en doe de Ketjap marinade er bij in.
Roer het even heen en weer zodat het vlees goed onder de marinade zit.
Neem de knoflook en maak deze zeer klein of pers hem. Leg dit over het vlees.
Snij de uien in kleine stukjes en leg ook deze bij in de schaal.
Schep dit alles weer even door elkaar.
Zet de schaal in de koelkast om even te laten rusten ongeveel 15 tot 30 min.
In deze tijd kan je even rustig de aardappelen schillen.
Deze dienen in kleine blokjes gesneden te worden. Daarna kan je ze MAX. 10 min voorkoken.
Dan kan je het vlees uit de koelkast nemen en in de oven zetten.
Het vlees heeft minimaal 45 min nodig om goed te garen! Draai het tussendoor even om.
Na 30 min kunnen de voorgekookte aardappeltjes er bij in. Roer deze goed door de “saus” van het vlees.
Laat deze dan ook minimaal 15 min mee garen.
Gedurende de garing van de aardappeltjes kan je de rijst koken.
Afhankelijk van welke rijst ongeveer 8 min kook tijd.
Als dit alles klaar is die je het op de volgende manier op:
Rijst op het bord. Aardappeltjes met de saus over de rijst en het vlees ernaast.
EET SMAKELIJK!! 🙂
Groente opties:
Komkommer en salade of sperzieboontjes.