blog placeholder

Hieronder vind je een recept voor het bereiden van eend in paprikasaus. Misschien typisch een Hongaars gerechtje, mits vooral in Hongarije paprika wordt gebruikt om vlees en vis op smaak te brengen.

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

-1 tamme eend (ongeveer 3 kg)
– kippebouillon
– 2 uien
– zwarte peper
– 5 tomaten
– 1 teentje look
– 40 g boter
– 25 g bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1/4 l rode wijn
– zout
– 2 volle theelepels aardappelmeel

Bereiding

Eerst drogen we de eend langst de binnen- en buitenkant met een natte doek af.
Daarna bind je de poten aan elkaar vast.

De uien en de knoflook pel je en snij je in kleine stukjes.

Nadat je wat boter in de pan hebt gedaan, bak je daarin de uien en de knoflook goudgeel.

Dan bak je de eend ook volledig goudbruin rondom.
Haal de eend daarna weer uit de pan.

Daarna roer je wat paprikapoeder en en bloem door het uienmengsel en bak dit een paar minuten mee.
Al roerend voeg je daar de rode wijn bij totdat je een gladde saus krijgt.
Voeg hier wat peper en zout naar eigen smaak aan toe.

Nu leg je de eend weer mee in de pan.

Doe het vel van de tomaten, snij ze in kleine stukjes en doe ze mee in de pan.
Voeg aan de pan tevens de bouillon.

Nadat je het geheel, met deksel op de pan, aan de kook heb gekregen, laat je de een nog gedurende 1 1/4 uur sudderen.

In geval van dat de saus te dik wordt, kan je er nog wat bouillon aan toevoegen.Hierna mag je de eend uit de pan halen en hem in 6 à 8 porties verdelen.

Leg de porties op een schaal en houd ze warm. Nadat je de saus hebt gebonden met aardappelmeel kan je ze over de eend gieten en zo opdienen.