Met sla associëren we niet onmiddelijk soep. Toch is het mogelijk een heerlijke soep die zeker niet zal misstaan op uw feestjes en die uw gasten aangenaam zal verrassen, te bereiden van sla.
Romige kaassoep
Ingrediënten
- 1 kropsla1 romig kruidenkaasje (bv Boursin)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 grote aardappel
- wat olijfolie
- 2 blokjes kippebouillon
- 1,5 L water
- peterselie of kervel
- peper en zout
Bereidingswijze
- De ui snipperen en die enkele minuten laten stoven in de olijfolie.
- De aardappel in kleine blokjes snijden en toevoegen.
- Het teentje look pellen en toevoegen en alles wat laten stoven.
- Ondertussen de blaadjes van de sla losmaken, de harde stronk verwijderen, slablaadjes wassen, droogzwieren en grof snijden.
- Voeg de sla bij de ui, aardappel en een paar minuren laten slinken. Relmatig omroeren.
- Overgieten met het water en de bouillonblokjes toevoegen.
- Een tiental min laten doorkoken tot de bouillonblokjes volledig gesmolten en de groenten gaar zijn.
- De soep fijn mixen.
- De kruidenkaas beetje bij beetje toevoegen en goed onderroeren met een garde.
- Als de kaas ondergeroerd is, de soep nog eventjes (+/- 1 min) aan de kook brengen.
- Breng op smaak met peper en zout. Voor het opdienen met fijngesnsipperde peterselie, kervel of bieslook (alle drie mag natuurlijk ook) bestrooien
Serveertips
Rooster een toast en overgiet het dan met de hete soep. Direct opdienen
De soep wordt feestelijker als je er wat geraspte kaas in doet