blog placeholder

Zondag, lekker lui, geen zin om lang in de keuken te staan. Maar je wilt wel wat lekkers eten. Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijke zondagse lunch in elkaar gedraaid, met een vleugje Italië. 

Benodigdheden:

 

  • een groot bord (ovenvast!)
  • champignons (tip: neem kastanjechampignons voor wat meer bite)
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (of water)
  • een bakje knoflookolijven 
  • een pakje of bakje mozzarella (van buffelmelk “Bufala Campana”)
  • een bakje cherrytomaatjes (of kleine trostomaatjes, romaatjes)
  • Turks brood
  • (knoflook) en italiaanse (of provencaalse) keukenkruiden
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Draai de blikjes tonijn open en stort de inhoud op het bord. Als je tonijn op water hebt, giet dit dan eerst af, stort de tonijn op het bord en giet een flinke scheut olijfolie over de tonijn. Heb je tonijn in olijfolie, dan giet je het niet af.  Prak met een vork de tonijn in stukjes en meng zo de olijfolie en tonijn goed met elkaar.
Snij de champignons in plakjes (hoeveelheid: naar smaak) en strooi dit over het bord. Doe hetzelfde met de olijven. Halveer de cherrytomaatjes en doe die er ook bij. Pers een teentje knoflook uit en doe dit ook op het bord (je kunt de knoflook ook weglaten). Strooi wat van de keukenkruiden over het bord.  Verdeel tenslotte de mozzarella over het bord.
Zet het bord 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bord eruit en dek af met aluminiumfolie. Besprenkel het Turkse brood met wat water en doe dit 5 – 7 minuten in de oven. 
Snij het Turkse brood niet in stukken, maar breek er gewoon wat af en beleg het met de tonijn/champignon/olijf mix
Buon Appetito!
Variatietips:
  • in plaats van mozzarella kun je ook een belegen kaas gebruiken en zelfs een stukje Oud-Amsterdam voor wat meer pit
  • in plaats van tonijn kun je serrano- of parmaham gebruiken. Scheur dit in stukjes en verdeel het over het bord 
  • Met een lekkere, frisse salade erbij smaakt het geheel nog feestelijker!