blog placeholder

Een heerlijk Italiaans gerecht en binnen 25 minuten klaar! Lekker voor in de lente! Verras uw vrienden en familie met deze heerlijke aspergerisotto!

Aspergerisotto
Voor 4 personen
Energie per portie
– 580 kcal
– Eiwit 18 g
– Vet 28 g
– Koolhydraten 60 g

Ingredienten

– 400 g (wilde) groene asperges
– 750 ml kippenbouillon
– 3 el olijfolie
– 300 g carnaroli- of arboriorijst
– 150 ml droge witte wijn
– Peper en zout uit de molen
– Evt parmezaanse kaas

1. Snij een stukje van de onderkant en schil indien nodig het onderste houtige deel van de asperges met een dunschiller. Snij de asperges in stukjes van 1 cm.

2. Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de aspergestukjes met wat zout bestrooid op matig vuur tot ze zacht zijn (als het vuur te hoog staat, verliezen ze hun kleur).

3. Schep de rijst erdoor en roerbak tot alle korrels glanzen en glazig zijn. Blus af met de wijn en voeg als dit verdampt is een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren tot al het vocht door de rijst is opgenomen. Blijf zo roeren en soeplepel voor soeplepel bouillon toevoegen tot de risotto smeuïg en beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper en schep de risotto in warme diepe borden of grote kommen. Schaaf er evt krullen kaas over.

TIP
Roer er op het eind nog een klont roomboter door voor een vollere smaak. Risotto eet je met een vork, net als de Italianen!