Een heerlijke vissoep uit Marseille er zijn verschillende manieren om deze soep te maken.
Een basisregel is echter dat je ongeveer 7 verschillende vis gebruikt.
1 Kilo gemende visfilet, kabeljauw, zalm, wijting, poon, enz. 500 gram schaaldieren, mosselen, kreeft, garnalen naar keuze. 1 blikje tomatenpuree. 2 blikken gepelde tomaten 2 uien 3 teentjes knoflook. 1 prei. 1 stukje sinaasappelschil. Half bosje peterselie Takje tijm. 1 blaadje laurier. Peper/zout Scheut droge witte wijn. Liter visbouillon. 3 tomaten. OlieĀ
De peterselie hakken en apart zetten,
De groenten wassen, de tomaten ontvellen.
De vis afspoelen en de zachte vis van de vaste vis scheiden.
In een grote diepe pan de uien, prei en knoflook fruiten in olie.
Vervolgens daar de schaaldieren opleggen en dat afblussen met de wijn.
Visbouillon erover aan de kook brengen tomaten en puree erbij zout/peper erbij,
Sinaasappelschil, laurier tijm erbij.
Vaste vis erbij 8 minuten sudderen.
Verdelen over diepe grote boorden, gehakte peterselie erover.
Serveren met geroosterd stokbrood en aolie (knoflook mayonaise).