Drie-in-de-pan zijn een soort extra dikke kleine pannenkoeken met rozijnen, die met stroop of suiker kunnen worden gegeten. Zoals de naam al zegt, worden ze per drie in een pan gebakken.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 370 ml melk (bijna 2 glazen)
- 60 gram krenten
- 60 gram rozijnen
- roomboter
- stroop, suiker, en/of poedersuiker voor erop
Bereiding
- Kook wat water en doe daar de rozijnen in. Laat ze staan tot je ze weer nodig hebt.
- Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom
- Klop in een mok het ei los
- Doe het losgeklopte ei en de melk bij de kom met poeder en meng dit goed, tot er geen klonten meer in zitten.
- Gooi de rozijnen en het water in een zeef zodat je alleen nog de gewelde rozijnen over hebt. Doe die erbij en roer tot ze gelijkmatig verdeeld zijn.
- Smelt wat boter in de pan.
- Doe drie schepjes beslag in de pan en wacht tot er aan de bovenkant luchtbelletjes ontstaan. Draai ze dan om en bak ze tot ze een beetje bruin worden maar nog niet verbrand zijn.
- Eet ze op met suiker, stroop of poedersuiker 🙂