blog placeholder

Lasagna kun je op veel verschillende manieren klaarmaken. Dit is een heel eenvoudig altijd prijs recept bestaand uit een 3 stappenplan!

Stap 1: Maak de rode saus!

Benodigdheden:

-olijfolie

-peper en zout

-paprikapoeder, cayenne, gemberpoeder, oregano

-1 groente bouillonblokje

-lasagnabladeren

-tomatenpuree

-1 ui

-3 teentjes knoflook (of meer als je vampiers wil bezweren)

-een handje wortelen

-1 rode paprika

-1 courgette (deze kun je ook vervangen door broccoli of aubergine)

-eventueel: peterselie of selderij

Bereiding: doe olijfolie in een pan. Fruit de knoflook en de ui. Doe alle groente erbij, samen met de bouillon en 1 beker water. Breng alles aan de kook en laat de groente garen in 15 minuten met de deksel op de pan. Doe dan de tomatenpuree erbij, de kruiden en zout, peper naar smaak.

 

Stap 2: Maak de witte saus!

Benodigdheden:

-50 gram boter

-40 gram bloem

-een halve liter melk

-200 gram geraspte kaas naar keuze

-Eventueel: zwarte olijven, kappertjes, ansjovis

 

Bereiding: Smelt de boter in een pan, doe de bloem erbij en laat dit 1 minuut op laag vuur pruttelen: je hebt nu een roux gemaakt. Doe dan de melk erbij en klop alles met een garde los. Zet het vuur hoger en laat alles indikken, dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Doe daarna de kaas erbij.

Stap 3: de afwerking!

Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met lasagna bladeren en doe een schep rode saus erin. Doe hier weer bladeren op, volg weer met een schep rode saus enz. Eindig met een dikke laag witte saus en doe daar nog wat geraspte kaas over. 30 minuten in de oven op 200 graden en klaar!