blog placeholder

Wil je graag een lekkere en gezonde soep maken waar niet veel werk aan is? Dan is dit het ideale recept!

 

Recept knolseldersoep

Voor ongeveer 6 personen

Totale bereidingstijd: 1 uur 

Benodigdheden:

_ 1 knolselder

_ 3 aardappelen

_ 1 prei

_ 1 wortel

_ 1 ui

_ Ongeveer 20 cl light room

_ 2 liter water

_ 2 á 3 blokjes kippenbouillon

_ Zout en peper

_ Boter

_ Peterselie

Bereiding:

Snij de knolselder in blokjes, deze moeten niet heel klein zijn, blokjes van 5 cm x 5 cm mag gerust. Gebruik een groot mes dat scherp genoeg is aangezien een knolselder nogal groot is. Vervolgens kuis en snij je de aardappelen, prei, wortel en ui ook.

Wanneer het voorbereidend werk gedaan is, kunnen we beginnen te koken. Laat wat boter smelten in een kookpot en stoof dan de ui erin tot deze glazig wordt, doe dan de rest van de groenten erbij (incl. knolselder) en laat dit ook eventjes stoven. Let op dat je de groenten niet laat aanbranden, je moet goed omroeren.

Vervolgens doe je het water bij de groenten alsook de bouillonblokjes en laat je dit koken. Als het water ongeveer een half uurtje heeft gekookt zijn de groenten gaar. Controleer dit nog eens door erin te prikken met een vork, gaat deze er goed in dan is het gaar.

Tip: Laat de soep niet te lang koken, als de groenten overgaar zijn, verliezen ze hun vitamines.

Haal de soep van het vuur en mix het tot je geen stukjes meer hebt. Voeg peper en zout toe indien nodig, je kan ook extra bouillonblokjes toevoegen maar voeg niet teveel in eens toe. Als de soep op smaak is gebracht kan je afwerken met fijngehakte peterselie.

Tip: Wanneer de soep warm is laat je deze best zo snel mogelijk afkoelen (niet warm in de koelkast plaatsen!), dat verlengt de houdbaarheid. Als je een tas soep wilt nemen wanneer deze koud is, kan je ook best een kommetje opwarmen in de micro i.p.v. de hele kookpot, ook dit is gunstig voor de houdbaarheid.

 

Extra informatie knolselder:

Knolselder is een groente dat gunstig is voor de weerstand, botten en tanden aangezien het heel veel calcium alsook ijzer en vitamine c bevat. Het is lang houdbaar in de koelkast als je de knolselder in een papieren zak bewaart.